Novinky

Nové monoblokové tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 M pro rekonstrukce i novostavby

9. 11. 2021

Daikin Altherma 3 M je tepelné čerpadlo bez vnitřní jednotky, vhodné jak pro nové objekty, tak pro rekonstrukce. Inovovaný model má výrazně odlišný moderní design, menší rozměry (hlavně výšku) a pouze jeden, velmi tichý ventilátor.

Velkou výhodou tohoto produktu je tzv. PLUG-IN řešení. V zařízení je integrováno čerpadlo, expanzní nádoba o objemu 10 litrů a vodní filtr. Díky tomu je jeho použití montážně velmi jednoduché a lze ho snadno připojit na stávající topný systém. K dispozici je v provedení určeném jen pro vytápění, nebo pro topení/chlazení, s výkony 9,11,14 a 16 kW, ve většině případů není nutné použít akumulační nádobu.

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma 3 Mvelmi nízkou hlučnost. Akustický výkon LW = 62 dB(A) dle normy N14825. Třída účinnosti je A+++ při teplotě výstupní vody 35 °C, a A++ při teplotě výstupní vody 55 °C. Maximální teplota výstupní vody je 60 °C, kterou dá tepelné čerpadlo i při -7 °C venkovní teploty vzduchu. Tepelné čerpadlo garantuje chod v rozmezí venkovní teploty vzduchu -25 °C do +35 °C. Díky tomu je možné ho použít také k ohřevu vody v bazénu i v letním období.

Tepelné čerpadlo je možné doplnit externím zásobníkem pro ohřev teplé užitkové vody pro domácnost. Ovládat můžete tepelné čerpadlo buď pomocí designového kabelového ovladače Madoka anebo pomocí aplikace Daikin Residential Controller z chytrého telefonu, včetně možnosti hlasových příkazů.
průtokový spínač EKFLSW1.

Na tepelná čerpadla DAIKIN je možné po registraci do programu SBM (Stand By Me) získat prodlouženou materiálovou záruku až na 7 let. Podmínkou prodloužené záruky jsou také pravidelné roční placené servisní prohlídky.

Monoblok tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 M

Madoka – kabelový dálkový ovladač